LG is van plan de productie van zonnepanelen in de komende jaren flink op te schroeven. Het concern voegt tot 2020 zes productielijnen toe aan de bestaande acht lijnen. Daarmee wil het bedrijf voorbereid zijn op de verwachte toenemende vraag van mainstreamconsumenten.

Het bedrijf steekt 527 miljard Koreaanse won, omgerekend 402 miljoen euro, in zijn bestaande fabriek voor zonnepanelen in het Zuid-Koreaanse Gumi. Die investering omvat de bouw van zes nieuwe productielijnen en een stijging van de jaarlijkse capaciteit van 1GW naar 1,8GW tegen 2018 en naar 3GW tegen 2020. LG becijfert dat 3GW het equivalent is van het jaarlijkse verbruik van een miljoen huishoudens.

In 1995 begon LG met de productie van zonnepanelen. “We geloven dat mainstreamconsumenten nu meer dan klaar zijn om zonne-energie te overwegen”, zegt Lee Sang-bong, bestuursvoorziiter en hoofd van het Energy Business Center van LG.

Vorig jaar introduceerde LG de nieuwe NeON 2-zonnepanelen, met een piekvermogen van 320W. Behalve een hoger piekvermogen te realiseren dan voorgaande panelen, moeten ze ook langer meegaan. De fabrikant maakt gebruik van circulaire bedrading om licht effectiever te verspreiden, waardoor de absorptie toeneemt en het elektrische verlies afneemt.

Bron: Tweakers.net