De consument is nog best afwachtend als het gaat om het verduurzamen van zijn woning. 43 procent van de Nederlandse huiseigenaren is niet van plan om binnen nu en vijf jaar de woning te verduurzamen, zo blijkt uit recent onderzoek van Nibud. Belangrijkste reden hiervoor is dat de consument niet weet welke financiële regelingen zij vanuit de overheid kunnen verwachten. Daarnaast denken huiseigenaren dat het verduurzamen van huizen in de toekomst goedkoper wordt.

Als we inzoomen op de consumenten die de komende 5 jaar wél gaan investeren in duurzame maatregelen dan worden zonnepanelen het vaakst genoemd (22%). Ook de warmtepomp (17%) scoort goed, gevolgd door isolatie (13%) en HR++ glas (12%). Nul op de Meter wordt door 6% van de ondervraagden genoemd. 68% van de mensen denkt deze investering te gaan betalen van zijn spaargeld, 12% via een verhoging van de hypotheek en 9% zegt een kortlopende lening aan te willen gaan. Opvallend is overigens dat 43% van de mensen niet weet wat het energielabel van zijn woning is.

Op onze pagina “veelgestelde vragen” is meer informatie te vinden over onder andere fiscale regelingen vanuit de overheid.

Bron: Nibud